FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australci pokrenuli tjedan globalnog djelovanja protiv siromaštva

SYDNEY, 1. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Australci koji za kućneljubimce izdvajaju gotovo jednaku svotu novaca kao za pomoćsiromašnima, pokrenuli su tjedan globalne akcije protiv siromaštva,pozivajući sve koji su u mogućnosti da udvostruče pomoć.
SYDNEY, 1. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Australci koji za kućne ljubimce izdvajaju gotovo jednaku svotu novaca kao za pomoć siromašnima, pokrenuli su tjedan globalne akcije protiv siromaštva, pozivajući sve koji su u mogućnosti da udvostruče pomoć.

Dan prije održavanja osam koncerata u osam svjetskih gradova pod nazivom Live 8 i u organizaciji sira Boba Geldofa, u sydneyskoj luci istaknut je transparent na kojemu piše "Neka siromaštvo postane prošlost", što je službeni naziv jednotjedne akcije. Jedan od koncerata održat će se i u Sydneyu, a cilj koji se želi postići organizacijom osam svjetskih koncerata je prepoloviti siromaštvo u svijetu do 2015.

Planirani su mimohodi, potpisivanje peticija i parade, a londonska katedrala Svetog Pavla i berlinska Brandenburška vrata bit će omotana velikom bijelom vrpcom koja će simbolizirati najveći pokret protiv siromaštva u svijetu.

"Siromaštvo je dugotrajna i polagana nesreća, čija je posljedica svakodnevna smrt 29.000 djece u dobi ispod 5 godina diljem svijeta. Najčešće umiru od gladi i bolesti za koje postoji lijek", rekao je predsjednik kampanje "Neka siromaštvo postane prošlost" u Australiji Jack de Groot.

Aktivisti kampanje pozvali su Australce da u predstojećih nekoliko dana nose bijele trake kako bi iskazali potporu nastojanju da se u svijetu iskorijeni siromaštvo te su upozorili da 1,2 milijarde ljudi na našem planetu (oko 20 posto) živi s prihodom manjim od jednog dolara dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙