FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Novinarskom domu predstavljen vodič za novinare "Droga i mediji"

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Vodič za novinare "Droga i mediji"Davora Moraveka, tiskan u izdanju medijske agencije Hrvatskognovinarskog društva (HND) - PressData, predstavljen je danas uNovinarskom domu.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Vodič za novinare "Droga i mediji" Davora Moraveka, tiskan u izdanju medijske agencije Hrvatskog novinarskog društva (HND) - PressData, predstavljen je danas u Novinarskom domu.

Autor vodiča dr. Davor Moravek, koji se profesionalno bavi prevencijom ovisnosti, istaknuo je da problematika ovisnosti o drogama izaziva veliki interes u društvu budući da se na nju odnosi 30 posto općeg kriminaliteta i svih sudskih procesa u Hrvatskoj.

U medijima se godišnje objavi oko 4.000 članaka koji se bave problematikom droga te Moravek ocjenjuje da su u posljednje 2-3 godine mediji znatno kritičniji, a novinari educiraniji nego ranije. Autor smatra da mediji mogu dati značajan prinos u prevenciji te vjeruje da vodič za novinare "Droga i mediji" može biti od pomoći svima koji se bave osjetljivim pitanjima ovisnosti u hrvatskom društvu.

Vodič donosi korisne informacije o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, o otvorenim pitanjima legalizacije, dekriminalizacije i prohibicije, o međunarodnim rezolucijama i konvencijama, zakonodavstvu, terapijama, programima liječenja, o vrstama opojnih sredstava, ulozi obitelji, civilnih udruga i politike u suzbijanju zloporabe drogai.

Predsjednik Zbora novinara sudskih izvjestitelja Dušan Miljuš istaknuo je da vodič svima daje razumljiv prikaz problematike droga, te mu je mjesto na svakom novinarskom stolu.

"Droga i mediji" četvrti je vodič za novinare koji je HND tiskao u posljdnjih godinu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙