FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorska policija u potrazi za Karadžićem

PODGORIC, 1. srpnja 2005. (Hina) - Crnogorska policija obavila je učetvrtak navečer u Nikšiću, u sklopu opsežne akcije uhićenja najtraženijeg haškog optuženika Radovana Karadžića, pretres kuće LukeKaradžića, brata ratnog vođe bosanskih Srba.
PODGORIC, 1. srpnja 2005. (Hina) - Crnogorska policija obavila je u četvrtak navečer u Nikšiću, u sklopu opsežne akcije uhićenja najtraženijeg haškog optuženika Radovana Karadžića, pretres kuće Luke Karadžića, brata ratnog vođe bosanskih Srba.

"Traženi su papiri i drugi dokazi koji bi crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova uputili na eventualnu povezanost s Karadžićem", rekao je za crnogorski dnevnik Vijesti od petka predstavnik policije.

Vijesti navode da je policija odnijela kompjutor i kompakt-diskove i još neke stvari koje bi mogle dovesti do skrovišta Radovana Karadžića, koji je pred haškim tribunalom optužen za ratne zločine.

Policija nije priopćila detalje akcije kao ni to je li pretres obavljen u suradnji s bosanskom policijom i međunarodnim snagama.

Mnogi međunarodni i izvori u Bosni i Hercegovini često navode kako se Karadžić skriva u okolini Foče (BiH), te da često prelazi granicu Crne Gore boraveći u crnogorskim manastirima u okolini Plužina i Nikšića.

Crnogorska policija je uvijek demantirala takve informacije poručujući da će Karadžić, ako se i "pojavi" na prostorima Crne Gore, biti odmah uhićen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙