FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši ministar: Vojska štitila Mladića

BEOGRAD,30. lipnja 2005.(Hina) - Bivši ministar srbijanske policijeDušan Mihajlović potvrdio je u četvrtak da je haškog bjegunca RatkaMladića do godine 2002. štitila Vojska SR Jugoslavije.
BEOGRAD,30. lipnja 2005.(Hina) - Bivši ministar srbijanske policije Dušan Mihajlović potvrdio je u četvrtak da je haškog bjegunca Ratka Mladića do godine 2002. štitila Vojska SR Jugoslavije.

"Mladić je do 2002. bio u svojoj kući u Beogradu pod zaštitom Vojske Jugoslavije i svatko tko bi ga pokušao uhititi s njom bi se sukobio", rekao je Mihajlović novinarima, dodajući da Vlada Zorana Đinđića nije nadzirala Vojsku.

"Posljednje što sam sebi mogao dopustiti jest da padne krv u ovoj zemlji zbog toga što sam na dužnosti ministra i da izazovem sukob između policije i vojske", rekao je Mihajlović, dodajući da je - dok je ministar obrane bio sadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić - bio objavljen izvještaj o kretanju Ratka Mladića i o vojnim objektima kojima se koristio.

Da je Mladić sve do godine 2002. bio na svima poznatoj adresi, u svojoj kući na Banovu brdu u Beogradu, izjavio je u srijedu i načelnik Vojno-sigurnosne agencije (VBA) Vojske Srbije i Crne Gore Svetko Kovač, precizirajući da je odbjeglome generalu vojska ponekad pružala smještaj u nekom od vojnih objekata. No, ta je praksa prekinuta 2002., kad mu je "ukinuto gostoprimstvo", i od tada mu se gubi svaki trag, rekao je Svetko Kovač. Istaknuo je da traganje za Mladićem nije u ovlasti VBA. Čak i da su istinite informacije o pregovorima s Mladićem o njegovoj predaji, VBA u tome nema udjela, dodao je.

Srbijanska Vlada nema kontakata s Ratkom Mladićem, ponovio je u četvrtak ministar pravosuđa Zoran Stojković. Gostujući na beogradskom Radiju B92, ocijenio je kako priče o pregovorima Vlade s Ratkom Mladićem, koje su potekle iz "jednog izvora u Engleskoj", nisu dobre, što se vidjelo na sličnom primjeru vezanom uz generala Antu Gotovinu.

"Vidite koju cijenu Hrvati plaćaju za priču da su navodno pregovarali, pa sad kad ne mogu izručiti Gotovinu, kažu (im): 'Vi ste pregovarali, znate gdje je'", rekao je Stojković.

Proteklih tjedana nekoliko je stranih medija objavilo da srbijanska Vlada pregovara s Mladićem o njegovoj predaji, što je Vlada nekoliko puta opovrgnula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙