FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon naredio obračun s radikalnim Židovima

JERUZALEM, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon naredio je "sve nužne korake" kako bi se židovskeultranacionaliste sprječilo da nasiljem i cestovnim blokadama ometuplan povlačenje iz Gaze.
JERUZALEM, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon naredio je "sve nužne korake" kako bi se židovske ultranacionaliste sprječilo da nasiljem i cestovnim blokadama ometu plan povlačenje iz Gaze.

Sharon se na radikalne Židove obrušio u četvrtak u novinskim intervjuima nakon što su se dan ranije izraelske snage sigurnosti i protivnici povlačenja sukobili u Gazi i na državnim autocestama.

Bio je to dan najgoreg nasilja između izraelske policije i vojske i ultranacionalista koji se protive za kolovoz najavljenom Sharonovom planu evakuacije 21 židovskog naselja s okupiranih dijelova pojasa Gaze i četiri od ukupno 140 sa Zapadne obale.

"Svaki takav divljački incident mora prestati. Dao sam jasne upute. Poduzet ćemo sve nužne korake kako bi se život u Izraelu odvijao normalno", rekao je Sharon za list Yedioth Ahronoth.

Protivnici povlačenja zaprijetili su da će uoči povlačenja blokirati cijelu državu, a neki ultranacionalisti otvoreno prijete nasiljem te životu samom premijeru Sharonu i zapovjedniku vojske.

Izraelski mediji prenose da će snage sigurnosti bez suđenja pritvoriti određen broj radikala i da će tužitelji zahtjevati strožije kazne za prosvjednike koji blokiraju ceste i po njima bacaju čavle i ulje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙