FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel razgovarao s britanskim kolegom Strawom

LJUBLJANA,14. lipnja 2005.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDmitrij Rupel u utorak je u Londonu s britanskim kolegom JackomStrawom razgovarao o europskim temama, kao što su pitanje britanskog"rabata" u budućem srednjoročnom planu financiranja Europske unije iustavnom zastoju izazvanom nakon referenduma o tom pitanju uFrancuskoj i Nizozemskoj.
LJUBLJANA,14. lipnja 2005.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dmitrij Rupel u utorak je u Londonu s britanskim kolegom Jackom Strawom razgovarao o europskim temama, kao što su pitanje britanskog "rabata" u budućem srednjoročnom planu financiranja Europske unije i ustavnom zastoju izazvanom nakon referenduma o tom pitanju u Francuskoj i Nizozemskoj.

Premda regionalna pitanja nisu bila u središtu pozornosti Strawa i Rupela uoči summita Europske unije u četvrtak i petak, Rupel je razmijenio i mišljenja o početku pristupnih pregovora s Hrvatskom te temama zapadnog Balkana.

Kako je priopćilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, obje su strane naglasile važnost pune suradnje Hrvatske sa sudom u Haagu. Slovenski ministar rekao je, navodi se u priopćenju, da približavanje Hrvatske Europskoj uniji treba gledati kao širenje stabilnosti na cijelom zapadnom Balkanu i kao dodatan poticajni faktor gospodarskog razvoja regije. Rupel je u ulozi predsjedavajućeg OESS-a pozdravio izvješće visokog predstavnika za vanjsku politiku i sigurnost Javiera Solane o Kosovu, te izrazio zabrinutost zbog deportacije četiriju azilanata iz Uzbekistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙