FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U subotu "diplomatski rafting" na Kupi pod pokroviteljstvom predsjednika Mesića i Drnovšeka

ZAGREB/LJUBLJANA,3. lipnja(Hina) - Pod visokim pokroviteljstvomhrvatskog i slovenskog predsjednika Stjepana Mesića i Janeza Drnovšekai u organizaciji slovenskog veleposlanstva u Zagrebu i hrvatskog uLjubljani u subotu će na hrvatsko-slovenskoj granici doći do susretastranih diplomata akreditiranih u Ljubljani i Zagrebu.
ZAGREB/LJUBLJANA,3. lipnja(Hina) - Pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog i slovenskog predsjednika Stjepana Mesića i Janeza Drnovšeka i u organizaciji slovenskog veleposlanstva u Zagrebu i hrvatskog u Ljubljani u subotu će na hrvatsko-slovenskoj granici doći do susreta stranih diplomata akreditiranih u Ljubljani i Zagrebu.

Susret "Diplomatski spust Kupom" na koji se do sada prijavilo tridesetak veleposlanika ili njihovih zamjenika, prvi je takve vrste i njime se želi promovirati pogranično prijateljstvo i režim meke granice između dviju država od kojih je jedna već članica Europske unije, a druga sa statusom kandidata očekuje početak pregovora za članstvo.

Uz vožnju kajacima rijekom Kupom od Prelesja, preko Blaževaca do Srednjih Radenaca, gdje će se odvijati popodnevni dio susreta predviđen je kulturni program, a na početku raftinga sudionike će pozdraviti veleposlanici Mario Nobilo i Peter Bekeš.

Među organizatorima su i predstavnici lokalnih vlasti slovenskih i hrvatskih općina s obje strane rijeke koji žele da se nastave programi turističke suradnje u zajedničkim turističkim zonama u dolini Kupe, te da sporazum o malograničnom prometu i suradnji (SOPS) koji Hrvatska i Slovenija već više godina primjenjuju, postane dijelom europske pravne stečevine (aquisa) i nakon što Slovenija na granici počne primjenjivati pravila Schengena.

"Diplomatski rafting", na kojemu će, kako se doznaje, sudjelovati i državni tajnici u ministarstvima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Hido Biščević i Božo Cerar, dolazi i pred već najavljenu zajedničku sjednicu slovenske i hrvatske vlade na Brijunima sljedeći petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙