FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Strast" s djelima iz fundusa riječkog MMSU-a

RIJEKA, 28. lipnja 2005. (Hina) - zložba "Strast" s djelima iz fundusaMMSU-a, po ideji autora i izbornika i kustosa Branka Cerovca, otvorena je večeras u Rijeci.
RIJEKA, 28. lipnja 2005. (Hina) - zložba "Strast" s djelima iz fundusa MMSU-a, po ideji autora i izbornika i kustosa Branka Cerovca, otvorena je večeras u Rijeci.

Ravantelj MMSU-a Branko Franceschi u najavi o izložbi istaknuo je da se tako fundus prvi put predstavlja poveznicom izložbene teme, a ne kao do sada generacijskom pripadnošću autora, razdobljem stvaranja ili tehnikom.

Franceschi je rekao da će izložba biti svojevrstan ispit na kojem će se očitati reakcije publike na takav način prikaza fundusa. Na izložbi su predstavljeni i neki radovi koji se ne nalaze u fundusu MMSU-a.

Strast je okvirna tema ovogodišnjeg Biennala mladih Europe i Mediterana u Napulju, na kojem će hrvatski umjetnici sudjelovati u organizaciji MMSU-a. Cerovac je rekao da će riječka izložba biti priprema za odlazak hrvatske selekcije na napuljski Biennale.

Na izložbi su zastupljeni radovi iz raznih razdoblja i umjetničkih pravaca kojima se bavi MMSU i kojima je zajedničko da se na bilo koji način odnose prema strasti kao temi.

Na otvorenju su izvedena tri performansa autora Svena Stilinovića, Kreše Mustaća te Kreše Kovačičeka, Igora Rukavine i Nede Šimić-Božinović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙