FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Slučaj Ribičič preuzelo Vrhovno odvjetništvo

LJUBLJANA,28. lipnja 2005.(Hina) - Slovensko Vrhovno odvjetništvopreuzelo je kaznenu prijavu protiv nekad istaknutoga slovenskogpolitičara Mitje Ribičiča (86), osumnjičenog za genocid, koju je 24.svibnja ove godine podigla policija nakon što je otkriven dokumentprema kojemu je Ribičič kao jedan od čelnika slovenske OZNA-e nakonDrugoga svjetskog rata odlučivao o popisima zatvorenika koji suposlije ubijeni bez sudske presude.
LJUBLJANA,28. lipnja 2005.(Hina) - Slovensko Vrhovno odvjetništvo preuzelo je kaznenu prijavu protiv nekad istaknutoga slovenskog političara Mitje Ribičiča (86), osumnjičenog za genocid, koju je 24. svibnja ove godine podigla policija nakon što je otkriven dokument prema kojemu je Ribičič kao jedan od čelnika slovenske OZNA-e nakon Drugoga svjetskog rata odlučivao o popisima zatvorenika koji su poslije ubijeni bez sudske presude.

Vrhovno odvjetništvo priopćilo je u utorak da je od Okružnog odvjetništva preuzelo slučaj zbog "zahtjevne pravne problematike i opsežnosti predmeta", ali o slučaju nije objavilo ništa novo.

Državno odvjetništvo kaznenu prijavu može odbaciti, zahtijevati njezinu dopunu ili odrediti sudsku istragu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙