FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najbolji britanski bobby u Zagrebu

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Policijsko izaslanstvo iz britanskepokrajine Lincolnshirea u kojemu je i najbolji britanski bobby(kontakt policajac) doputovalo je u posjet hrvatskim kolegama, kojimaće u narednih nekoliko dana prenijeti svoja iskustva u provođenjuprojekta policije u zajednici.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Policijsko izaslanstvo iz britanske pokrajine Lincolnshirea u kojemu je i najbolji britanski bobby (kontakt policajac) doputovalo je u posjet hrvatskim kolegama, kojima će u narednih nekoliko dana prenijeti svoja iskustva u provođenju projekta policije u zajednici.

Uz razgovore s predstavnicima hrvatske policije, britanski će policijski časnici i službenici u Policijskoj akademiji održati dvodnevni seminar za koordinatore kontakt policajaca i posjetiti nekoliko postaja u Zagrebu i Slavoniji u kojima se provodi projekt "Policija u zajednici". Svoja iskustva u radu iznijeti će i najbolji britanski bobby u prošloj godini Stephen Cummings kojemu je nagradu osobno uručio britanski premijer Tony Blair.

Otvarajući dvodnevni seminar načelnik Uprave policije Marko Rašić podsjetio je da su hrvatski projekt policije u zajednici međunarodne organizacije istaknule kao dobar i kvalitetan primjer, zbog čega je MUP preuzeo ulogu regionalnog lidera za predstavljanje, savjetovanje i pomoć u provedbi sličnih projekata u zemljama regije. Dodao je da je u posljednje tri godine hrvatskim policajcima organizirano pet studijskih putovanja, od čega tri u Veliku Britaniju. Sva putovanja, kao i uzvratni posjet britanskih policajaca organizirao je OESS i veleposlanstvo Velike Britanije u Hrvatskoj.

Projekt "Policija u zajednici" u nekoliko se hrvatskih gradova počeo provoditi od sredine 2003., a kasnije je proširen i na ostale dijelove zemlje.

Na terenu trenutno radi oko 330 kontakt policajaca i 26 koordinatora, a djeluju na području devet policijskih uprava i 49 postaja. Do kraja iduće godine u cijeloj Hrvatskoj trebalo bi raditi 693 kontakt policajca i 52 koordinatora, ističu u MUP-u.

Od policajaca u gradskim četvrtima očekuje se da uočavaju probleme s kojima se građani susreću te u suradnji s ostalim tijelima i službama iniciraju njihovo rješavanje. Slični oblici rada policije uvedeni su u većini zapadnoeuropskih zemalja prije 20-tak godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙