FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog nedolaska vijećnika nije utemeljeno karlovačko Gradsko vijeće

KARLOVAC, 28. lipnja 2005. (Hina) - Ni drugi pokušaj utemeljenjakarlovačkog Gradskog vijeća nije danas uspio, jer je sjednici nazočnobilo samo 13 vijećnika od 27, a za pravovaljano odlučivanje potrebnaje natpolovična većina od 14 glasova.
KARLOVAC, 28. lipnja 2005. (Hina) - Ni drugi pokušaj utemeljenja karlovačkog Gradskog vijeća nije danas uspio, jer je sjednici nazočno bilo samo 13 vijećnika od 27, a za pravovaljano odlučivanje potrebna je natpolovična većina od 14 glasova.

Na sjednicu je došlo deset vijećnika s koalicijske liste HDZ-HSLS-DC, dva vijećnika HSP-a te vijećnik i nositelj Nezavisne liste Dubravko Delić.

Nije došlo deset vijećnika s koalicijske liste SDP-HSS-LS , dva vijećnika HSU-a, jedan vijećnik HNS-a te vijećnica s Delićeve nezavisne liste, Jasna Plevnik, koja se, kako je i danas potvrdila, priklonila listi SDP-a. Oni nisu došli, kako se doznaje od vijećnika, jer im nedostajao jedan (14.) glas, vijećnice Sanje Katić (HSS), koja je prošloga tjedna pismeno dala ostavku na članstvo u HSS-a.

Sanja Katić je, naime, jutros uoči sjednice telefonom izvijestila aktualnog zamjenika gradonačelnika Vladimira Benka (HSS) da je jučer lakše ozlijeđena na kupanju te da neće doći.

No, Benko je u izjavi novinarima izrazio sumnju u njezine riječi. Rekao je kako mu to "miriše na nešto drugo", dodavši da će "ubrzo saznati na što".

Inače, na prvu sjednicu, sazvanu 14. lipnja, kada se pokušalo utemeljiti karlovačko Gradsko vijeće, nije se odazvao Ivan Tudić (HSU) zbog lošega zdravstvenog stanja, pa se ni tada, kao ni danas, isti vijećnici nisu odazvali sjednici.

Predstojnik Ureda državne uprave u Karlovcu Željko Spudić rekao je da će iduću sjednicu utemeljenja Gradskog vijeća sazvati pismeno, a da je krajnji rok za utemeljenje 90 dana od službenoga objavljivanja izbornog rezultate, što je u karlovačkom slučaju 15. kolovoza.

Na lokalnim izborima za karlovačko Gradsko vijeće po deset vijećnika dobile su koalicija HDZ-HSLS-DC te koalicija SDP-HSS-LS, po dva vijećnika dobili su HSP, Nezavisna lista Dubravka Delića i HSU, a jednoga vijećnika HNS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙