FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uoči sutrašnjeg blagdana sv. Vida dodijeljene nagrade Grada Rijeke

RIJEKA,14. lipnja 2005.(Hina) - Na večerašnjoj svečanoj sjedniciriječkoga Gradskog vijeća - uoči sutrašnjeg blagdana Svetoga Vida,zaštitnika Rijeke, i Dan grada - dodijeljene su nagrade Grada Rijeke.
RIJEKA,14. lipnja 2005.(Hina) - Na večerašnjoj svečanoj sjednici riječkoga Gradskog vijeća - uoči sutrašnjeg blagdana Svetoga Vida, zaštitnika Rijeke, i Dan grada - dodijeljene su nagrade Grada Rijeke.

Nagrade za životno djelo dobili su slikar Antun Hallera, te, posmrtno, povjesničar Anton Giron.

Godišnje nagrade dobili su operni pjevač Bojan Šober, anesteziolog dr. Alan Šustić, plivač Duje Draganja, pedagog i likovni umjetnik Josip Butković, muška klapa "Fortunal", Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" iz Zagreba - Podoodbor Rijeka za 10. godina izdavanja lista za djecu "Bijela pčela" te "Jadrolinija" za promicanje ugleda Rijeke u gospodarskom i društvenom životu.

Dodijeljeno je i sedam zlatnih plaketa Grada Rijeke.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na svečanoj sjednici rekao je kako je u Rijeci "snažan investicijski ciklus", te je nabrojio projekte u pripremi ili izvedbi, kao što su plinifikacija, gradnja bazena na Kantridi i izgradnja prometnica.

Okupljene je pozdravila predsjednica riječkog Gradskog vijeća Dorotea Pešić-Bukovac i riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙