FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavka predsjednika Sjeverne Osetije, 9 mjeseci nakon Beslana

VLADIKAVKAZ, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik ruske republikeSjeverne Osetije Aleksandar Džasohov podnio je u utorak ostavku, devetmjeseci nakon talačke krize u Beslanu gdje otad obitelji žrtava tražeda odstupi s dužnosti.
VLADIKAVKAZ, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik ruske republike Sjeverne Osetije Aleksandar Džasohov podnio je u utorak ostavku, devet mjeseci nakon talačke krize u Beslanu gdje otad obitelji žrtava traže da odstupi s dužnosti.

Parlament Osetije jednoglasno je potvrdio ostavku. Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je da predsjednik osetskog parlamenta Tajmuraz Mamsurov naslijedi Džasohova, a parlament je odmah potvrdio tu kandidaturu sa 62 glasa od 65 zastupnika.

Istovremeno, dvadesetak žena iz Beslana prosvjedovalo je u utorak pred sjedištem vlade u Vladikavkazu.

One su tražile da Džasohov podnese ostavku, a nosile su i transparente s natpisima "Ne Mamsurovu", "Nemamo povjerenja u Mamsurova" i "Ostavke čelnicima koji nisu branili našu djecu".

Prema podacima vlasti, u školi u Beslanu je od 1. do 3. rujna oteto 1.128 osoba. U otmici je poginulo 330 ljudi, od kojih 186 djece, a 31 terorist je ubijen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙