FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Jadranka Kosor potpisala ugovore o potpori braniteljskim zadrugama

ŠIBENIK, 18. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorpotpisala je u šibenskome Centru za poduzetništvo ugovore o novčanojpotpori dvjema braniteljskim zadrugama u Šibensko-kninskoj županiji, asvaka je od njih dobila po 150.000 kuna početnih državnih sredstava.
ŠIBENIK, 18. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je u šibenskome Centru za poduzetništvo ugovore o novčanoj potpori dvjema braniteljskim zadrugama u Šibensko-kninskoj županiji, a svaka je od njih dobila po 150.000 kuna početnih državnih sredstava.

Ugovore su potpisali ravnatelji Zadruge "Gaj" iz Čiste Velike Željko Storić i Zadruge "Branitelj" iz Šibenika Branko Smrček.

To su prve dvije zadruge sa šibenskog područja koje su dobile početna sredstva Ministarstva, za koja se u Hrvatskoj ove godine kandidiralo 19 zadruga.

Po riječima ministrice Kosor, osnutak braniteljskih zadruga pokazao se najuspješnijom Vladinom mjerom za poticanje zapošljavanja hrvatskih branitelja, pa je ove godine zanimanje znatno veće nego lani, kada je novac dobilo njih 10.

Istaknula je i da je rad u zadrugama najbolja terapija braniteljima oboljelima od PTSP-a.

"Dodjelom inicijalnih sredstava ne prestaje briga Ministarstva za rad braniteljskih zadruga. Nastavit ćemo im pomagati i zadrugari nam se mogu obratiti za pomoć u svakom problemu, posebno kod rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu koje koriste", rekla je ministrica Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙