FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZMO - izdavanje potvrda o visini mirovina za odobravanje kredita

ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za mirovinskoosiguranje obavještava korisnike mirovina i sve pravne osobe kojeodobravaju kredite - poslovne banke, štedno-kreditne zadruge i ostale- da od 20. lipnja sve područne službe i ispostave Zavoda izdajupotvrdu o visini mirovine, čime se ukida ovjera tiskanica zaodobravanje kredita.
ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava korisnike mirovina i sve pravne osobe koje odobravaju kredite - poslovne banke, štedno-kreditne zadruge i ostale - da od 20. lipnja sve područne službe i ispostave Zavoda izdaju potvrdu o visini mirovine, čime se ukida ovjera tiskanica za odobravanje kredita.

Potvrda će se izdavati za korisnika mirovine koji zatraži odobravanje kredita, a sadržavat će podatke potrebne pravnoj osobi u postupku odobravanja kredita korisniku mirovine.

Potvrdu će, nakon primitka zahtjeva, Zavod odmah uručiti korisniku mirovine ili će ju istoga dana otpremiti poštom korisniku ili pravnoj osobi. U izvanrednim slučajevima, ako nastanu tehničke teškoće, Zavod će izdati potvrdu u roku od tri dana od dana primitka zahtjeva.

Uvođenjem izdavanja potvrda o visini mirovine Zavod ukida ovjeru tiskanice zahtjeva koju, radi odobravanja kredita, izdaje pravnoj osobi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙