FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Sertić: Hrvatska treba pojednostaviti 'pravila igre' za ulaganja

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatsku za američke ulagačeneprivlačnom čini netransparentnost sistema, gdje se ne zna koliko ukonačnici neka investicija koštati i koji su sve skriveni troškovi, nonjene su prednosti obrazovana radna snaga i ljepota zemlje, ocjenjujeza Glas Amerike američki Hrvat Matt Sertić, predsjednik tvrtke AppliedCeramics.
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatsku za američke ulagače neprivlačnom čini netransparentnost sistema, gdje se ne zna koliko u konačnici neka investicija koštati i koji su sve skriveni troškovi, no njene su prednosti obrazovana radna snaga i ljepota zemlje, ocjenjuje za Glas Amerike američki Hrvat Matt Sertić, predsjednik tvrtke Applied Ceramics.

Hrvatska je privlačna američkim ulagačima zbog svoje ljepote i zbog ljudi koji su vrlo dobri i lojalni radnici te dobro obrazovani, naglašava Sertić i dodaje da je "neprivlačnom čini netransparentnost sistema, gdje se zaista ne zna koliko u konačnici neka investicija koštati i koji su sve skriveni troškovi". Zato, Hrvatska treba, što se ulaganja tiče, "pojednostaviti pravila igre", ocjenjuje Sertić.

Hrvatskim poduzetnicima poručuje da nakon škole i dalje nastave učiti, te dodaje da im u dobrom dijelu nedostaje samopouzdanja i vjere da u Hrvatskoj isto tako ima jako dobrih proizvoda na kojima se može raditi da se poveća kvaliteta, da se smanje troškovi proizvodnje i da budu uspješni u ekspanziji na nova tržišta, prenosi VOA.

Hrvatski poduzetnici ne bi trebali zvati "vanjskim tržištima BiH, Srbiju i druge susjedne zemlje, već se trebaju koncentrirati na velika unosna tržišta i Zapadne Europe i regije Azijskog Pacifika, isto tako Amerike", kaže Sertić za postaju.

Najunosnija investicija u Hrvatskoj je jadranska obala, ali i nekretnine u unutrašnjosti Hrvatske, "koje su daleko jeftinije, a vjerojatno će vrijediti daleko više kada Hrvatska uđe u EU", dodaje Matt Sertić za VOA-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙