FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli sve ručno vođene knjige prenesene u digitalni oblik

PULA,7. lipnja(Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas jena Županijskom sudu u Puli prisustvovala prezentaciji zemljišnihdigitalnih knjiga za Grad Pulu, prve jedinice lokalne uprave isamouprave u Hrvatskoj na čijem su području sve ručno vođene zemljišneknjige prenesene u digitalni oblik.
PULA,7. lipnja(Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je na Županijskom sudu u Puli prisustvovala prezentaciji zemljišnih digitalnih knjiga za Grad Pulu, prve jedinice lokalne uprave i samouprave u Hrvatskoj na čijem su području sve ručno vođene zemljišne knjige prenesene u digitalni oblik.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo što je pulski primjer poslužio modelom za sređivanje hrvatskih gruntovnica. Pritom je ustvrdila kako nakon sprovedene "oluje" u gruntovnicama nema više redova, a predmeti se ažurnije rješavaju.

Ocijenila je da je "uspjeh u reformi zemljišnih knjiga zasigurno jedan od najvećih uspjeha koje je Hrvatska postigla ove godine".

Posebno je istaknula ažurnost istarskih gruntovnica, gdje se, po njezinim tvrdnjama, na rješavanje zemljišnoknjižnih predmeta u prosjeku čeka dan i pol dan.

Predsjednik Županijskog suda u Puli Aldo Radolović kazao je kako istarski sudski okrug ima sve uvjete na razini europskog sudstva te kako korist od digitalizacije zemljišnih knjiga imaju istarski gradovi, građani i gospodarstvo.

Predsjednik Općinskog suda u Puli Bruno Čohilj kazao je kako je u Puli u protekle tri godine zabilježen najveći promet nekretninama, a samo u prvih šest mjeseci ove godine izdato je oko 30 tisuća vlasničkih listova. Time je, kako je rekao, po broju vlasničkih listova premašen i Grad Zagreb. Čohilj je ocijenio da je ažurnost zemljišnoknjižnih odjela u Puli i Istri na razini onih u Švedskoj i Bavarskoj.

Nakon prezentacije ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i gradonačelnik Pule Luciano Delbianco u gradskoj su vijećnici potpisali sporazum o ustupanju na korištenje prostora za potrebe rada zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Puli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙