FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Našicecement" kupuje dionice "Toze Markovića"

NAŠICE,(H) - Tvrtka "Našicecement", najveća članica građevinskogkoncerna Nexe grupa, objavila je javnu ponudu za kupnju udjela upoduzeću za proizvodnju građevinskog materijala "Toza Marković" izKikinde, u Srbiji i Crnoj Gori, s ciljem stjecanja minimalno 25, amaksimalno 49 posto vlasničkog udjela, izvijestila je danas UpravaNexe Grupe.
NAŠICE,(H) - Tvrtka "Našicecement", najveća članica građevinskog koncerna Nexe grupa, objavila je javnu ponudu za kupnju udjela u poduzeću za proizvodnju građevinskog materijala "Toza Marković" iz Kikinde, u Srbiji i Crnoj Gori, s ciljem stjecanja minimalno 25, a maksimalno 49 posto vlasničkog udjela, izvijestila je danas Uprava Nexe Grupe.

U ponudi, koju je odobrila tamošnja Komisija za vrijednosne papire, ponuđena je cijena od 28,1 eura po dionici.

Tvrtka "Našicecement" prije raspisivanja javne ponude imala je 1,81 posto udjela u kikindskoj tvornici te namjerava, ukoliko javna ponuda uspije u potpunosti, postati većinskim vlasnikom te tvrtke.

U Upravi napominju kako je tvrtka "Toza Marković" najveći proizvođač crijepa i keramičkih pločica u Srbiji i Crnoj Gori, a prošle je godine proizvela 62 milijuna komada crijepa te 2,5 milijuna kvadratnih metara keramičkih pločica.

Ostvarenjem te akvizicije Nexe grupa imala bi ukupno tri tvornice za proizvodnju crijepa te dvije tvoronice keramičkih pločica, čime bi postala veći proizvođač crijepa u regiji i keramičkih pločica u Srbiji i Crnoj Gori te ostvarila još veću učinkovitost i ekonomičnost poslovanja, ističu u Upravi Nexe grupe.

Dioničari imaju rok do 28. lipnja za odgovor na objavljenu ponudu.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙