FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: potpora Prijedlogu zakona o prodaji nadstojničkih stanova

ZAGREB,9. lipnja(Hina) - Saborski klubovi podržali su danas Prijedlogzakona o prodaji stanova namijenjenih za nadstojnike stambene zgrade,u prvom čitanju.
ZAGREB,9. lipnja(Hina) - Saborski klubovi podržali su danas Prijedlog zakona o prodaji stanova namijenjenih za nadstojnike stambene zgrade, u prvom čitanju.

Po tom bi zakonu oko tisuću obitelji u nadstojničkim stanovima moglo kupiti te stanove pod istim uvjetima kao i stradalnici Domovinskog rata.

To znači da bi cijena kvadrata bila 700 eura, umanjeno za amortizaciju zgrade i vlastita ulaganja, a sredstva od prodaje išla bi u zajedničku pričuvu.

Stanove bi mogle kupiti samo osobe koje su se do 5. studenoga 1996. na temelju valjane pravne osnove uselile u nadstojničke stanove, kao i osobe koje su do 19. lipnja 1991. o svom trošku u stan prenamijenile zajedničke prostorije - praonice, sušionice i sl.

Uvjet je da u mjestu stanovanja u vlasništvu nemaju drugi stan, a zahtjev za kupnju stanari bi trebali podnijeti u roku tri mjeseca nakon što zakon stupi na snagu.

Ako ih, pak, ne bi mogli kupiti, ostali bi u stanovima i plaćali zaštićenu najamninu.

Osobe u nadstojničkim ili stanovima iz zajedničkih prostorija koje su se prijavile za POS, mogle bi odlučiti hoće li kupiti taj stan ili stan putem POS-a.

Raspravom o predloženom zakonu Sabor je zaključio današnje zasjedanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙