FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski vojnik proglašen krivim za ubojstvo britanskog aktivista

ASHKELON, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski vojni sud proglasioje u ponedjeljak izraelskog vojnika krivim za "nehotično ubojstvobritanskog aktivista godine 2003. u pojasu Gaze", javlja agencijaFrance Presse pozivajući se na sudske izvore.
ASHKELON, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski vojni sud proglasio je u ponedjeljak izraelskog vojnika krivim za "nehotično ubojstvo britanskog aktivista godine 2003. u pojasu Gaze", javlja agencija France Presse pozivajući se na sudske izvore.

Vojnik Taysir Wahid, član izraelske izviđačke postrojbe, optužen je u veljači 2004. za "nehotično ubojstvo" britanskog pacifista Toma Hurndalla (22) iz Pokreta za međunarodnu solidarnost u Rafahu, u pojasu Gaze.

Hurndall je umro 14. siječnja 2004. godine u bolnici u Londonu, gdje je vegetirao nakon što je ranjen u travnju 2003. godine.

Vojnik, koji je u pritvoru, proglašen je krivim za pucnjavu s namjerom ranjavanja, za ometanje istrage, lažno svjedočenje i poticanje na lažno svjedočenje. Kaznu će sud izreći 5. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙