FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Umjetnost Hlebinske škole"

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - U Klovićevim dvorima u utorak na večerje otvorena izložba "Umjetnost Hlebinske škole" na kojoj jepredstavljeno stotinu slika 12 autora nastalih od početka tridesetihgodina do kraja 20. stoljeća.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - U Klovićevim dvorima u utorak na večer je otvorena izložba "Umjetnost Hlebinske škole" na kojoj je predstavljeno stotinu slika 12 autora nastalih od početka tridesetih godina do kraja 20. stoljeća.

Na toj prvoj izložbi Hlebinske škole u Hrvatskoj nakon 24 godine, javnosti je predstavljen izbor iz opusa Ivana Generalića, Franje Mraza, Mirka Viriusa, Dragana Gažija, Ivana Večenaja, Mije Kovačića, Martina Mehkeka, Josipa Generalića, Ivana Lackovića Croate, Franje Vujčeca, Nade Švegović Budaj i Dragice Lončarić.

Uz izbor najboljih i najkarakterističnijih djela Hlebinaca, u Klovićevim dvorima mogu se vidjeti i slike na staklu Ede Kovačića i Krste Hegedušića iz tridesetih godna prošloga stoljeća. Izloženo je i 15-ak slika koje nikada nisu bile pokazane u Hrvatskoj ili nisu viđene na izložbama u zadnjih pedesetak godina.

Izložbu prati i i bogati katalog s tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku, na 260 stranica i 133 reprodukcije u boji.

Organizator izložbe je Hrvatski muzej naivne umjetnosti, a pripremljena je u suradnji s više muzejskih i galerijskih institucija te brojnim privatnim kolekcionarima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Projekt je financijski podržalo Ministarstvo kulture, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Michael Milkovich, glavni sponzor, Museum of Fine Arts u St. Petersburgu u SAD-u te grupa američkih sponzora hrvatskog podrijetla i američki prijatelji hrvatske umjetnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙