FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednik se lisičinama privezao za sjedalo nadbiskupa Los Angelesa

LOS ANGELES, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Jedan 58-godišnjak kojitvrdi da su ga katolički svećenici seksualno zlostavljali, uhićen je unedjelju nakon što se lisičinama privezao za stolac nadbiskupa LosAngelesa kardinala Rogera Mahonya tijekom mise u katedrali, doznaje seod policijskog izvora u ponedjeljak.
LOS ANGELES, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Jedan 58-godišnjak koji tvrdi da su ga katolički svećenici seksualno zlostavljali, uhićen je u nedjelju nakon što se lisičinama privezao za stolac nadbiskupa Los Angelesa kardinala Rogera Mahonya tijekom mise u katedrali, doznaje se od policijskog izvora u ponedjeljak.

Incident se zbio dok je pred novom katedralom Los Angelesa prosvjedovalo oko 200 žrtava katoličkih svećenika koji smatraju da je kardinal Mahony prikrivao slučajeve seksualnih zlostavljanja. Prosvjede je organizirala Mreža žrtava koje su zlostavljali svećenici (SNAP). James Robertson koji se lisičinama privezao za stolac također je sudjelovao u prosvjedu SNAP-a, a svojom je akcijom u katedrali želio skrenuti dodatnu pozornost na zahtjeve SNAP-a. Nakon incidenta uhićen je zbog ometanja vjerskog obreda.

Manifestacijama poput prosvjeda pred katedralom ili vezanja lisičinama za stolac u crkvi pokušava se izvršiti pritisak na crkvu da kazni odgovorne za seksualna zlostavljanja i objavi interne dokumente o tim slučajevima, objasnila je jedna glasnogovornica SNAP-a.

Biskupija Los Angelesa je druga najveća u Sjedinjenim Državama gdje katoličku crkvu potresaju seksualni skandali koje su počinili svećenici od 2002. kada je bivši nadbiskup Bostona kardinal Bernard Law priznao da je štitio jednog od njih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙