FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: Pešalov odustao zbog ozljede (šira verzija)

ALMERIA, 26. lipnja 2005. (Hina) - Nikolaj Pešalov se oprostio odMediteranskih igara odustajanjem nakon discipline trzaj u kategorijido 62 kilograma zbog ozljede leđa.
ALMERIA, 26. lipnja 2005. (Hina) - Nikolaj Pešalov se oprostio od Mediteranskih igara odustajanjem nakon discipline trzaj u kategoriji do 62 kilograma zbog ozljede leđa.

Zlatni i brončani olimpijac ozlijedio se prilikom trećeg pokušaja dizanja težine od 126 kilograma i već je na podijumu bilo jasno da neće odraditi i izbačaj. Pešalov je u prvom pokušaju podigao 120 kilograma, dvaput je pokušavao na 126 kilograma, ali nije išlo - završio je trzaj kao šesti. Za Pešalova je očito bilo previše što je u dva dana skinuo čak pet i pol kilograma, što je očito ostavilo posljedice na samom natjecanju.

"U donjem dijelu leđa osjetio sam bol i bilo bi glupo da sam nastavio. Problem je što sam prije Igara bio točno na granici između 62 i 69 kilograma, a odlučio sam se na nižu kategoriju kako bi ostavio prostora za našeg mladića Amara Musića. Kilograme sam morao skinuti na bilo koji način, ali ne vjerujem da ću to više u karijeri raditi. Meni su i kada sam dolazio u Hrvatsku kazali da sam prestar, a u Ateni sam svima dokazao da mogu i sa 34 godine do medalje. Namjeravam nastaviti sa karijerom dokle god mogu, a sa ovih Mediteranskih igara mi neće ostati dobra uspomena. Vjerujte da mi je jako žao", kazao je Pešalov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙