FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ako Jackson završi u zatvoru, susjed bi mu mogao biti Charles Manson

SAN FRANCISCO, 13. lipnja 2005. (Hina/AP) - Ako sudski proces pokrenutprotiv pjevača Michaela Jacksona završi izricanjem kazne zatvoraprotiv njega, novi "dom" američke pop zvijezde mogao bi postati gotovojednako ekskluzivan kao njegovo imanje Neverland.
SAN FRANCISCO, 13. lipnja 2005. (Hina/AP) - Ako sudski proces pokrenut protiv pjevača Michaela Jacksona završi izricanjem kazne zatvora protiv njega, novi "dom" američke pop zvijezde mogao bi postati gotovo jednako ekskluzivan kao njegovo imanje Neverland.

Nije riječ o glamuroznom smještaju, no mjere zaštite u kalifornijskom zatvoru Corcoran iznimno su visoke i poželjne za sve one zatvorenike kojima je potrebna izvanredna zaštita od ostalih, običnih zatvorenika.

U posebno čuvanom dijelu Corcorana smješteni su brojni ozloglašeni svjetski zločinci. Primjerice, u ćelijama spomenutog zatvora veličine 2,5 x 3,8 metara, smješteni su Charles Manson, u čijem je pokolju ubijena i Sharon Tate, trudna supruga Romana Polanskog ili Juan Corona koji je u zatvoru završio jer je 70-tih ubio 25 sezonskih radnika. U jednoj od ćelija svojevremeno je boravio i Sirhan Sirhan koji je 1968. ubio Roberta F. Kennedyja.

Ako bude osuđen na kaznu zatvora, Jackson bi mogao završiti upravo u Corcoranovom posebno čuvanom odjelu, smatra glasnogovornica ministarstva za kažnjenike Terry Thornton. "Zatvorenici su također ljudi koji su kao i ostali fascinirani popularnim ličnostima. Mnogi među njima rado bi se pohvalili kolegama da su bili u prilici naškoditi nekom od popularnih osuđenika."

"Jedini veći incident u Corcoranu se dogodio 1999. kada je čuvar ostavio vrata otvorenima pa su trojica zatvorenika iz susjednog odjela napala Mansona, Coronu i još jednog "poznatog" zatvorenika.

"Manson je bio neozlijeđen, a preostala dvojica prošla su s manjim ozljedama", ispričala je Thornton.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙