FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završene prijave za "Top stipendiju za top studente"

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Za najveću studentsku stipendiju "Topstipendija za top studente", koju je utemeljio tjednik "Nacional", ovese godine prijavilo 557 studenta, što je dosad najveći broj prijava odkada je prije četiri godine akcija pokrenuta.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Za najveću studentsku stipendiju "Top stipendija za top studente", koju je utemeljio tjednik "Nacional", ove se godine prijavilo 557 studenta, što je dosad najveći broj prijava od kada je prije četiri godine akcija pokrenuta.

Za stipendije su se do 27. svibnja mogli prijaviti redoviti ili izvanredni studenti sa svih hrvatskih sveučilišta koji su hrvatski državljani.

Svaki će od 25 finalno izabranih studenata za akademsku 2005./2006. godinu primiti nepovratnu stipendiju u iznosu od 40.000 kuna, koju će dobivati u mjesečnim ratama od 4000 kuna. Svečano proglašenje ovogodišnjih dobitnika najvećih studentskih stipendija u Hrvatskoj bit će održano 5. srpnja u hotelu "Westin", priopćeno je danas iz "Apriori komunikacija".

Velikom odazivu studenata, koji su uputili 40 posto više prijava nego lani, doprinijela je prezentacija akcije na regionalnoj razini, kao i velika podrška medija, stoji u priopćenju.

O dobitnicima stipendija odlučivat će Stipendijsko vijeća sastavljeno od prorektora za nastavu sa svih hrvatskih sveučilišta, te Stipendijska komisija koju čine predstavnici partnera u akciji.

Partneri u ovogodišnjoj akciji tjednika Nacional su HRT, te Podravka, INA, INGRA i Diners Club, koji su zajedno osigurali ukupan stipendijski fond od milijun kuna.

Podršku akciji dalo je i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva tako što će omogućiti svim dosadašnjim dobitnicima Top stipendija sudjelovanje u programu "Nacionalni program poticanja poduzetništva". Svi dobitnici Top stipendije imaju mogućnost aktivnog sudjelovanja na seminarima u organizaciji Ministarstva, sukladno svojoj struci, te mogućnost obavljanja prakse u Ministarstvu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa svoju će podršku Top studentima iskazati kroz "Institut izvrsnosti", certifikat koji će dobivati samo izvrsni studenti, među kojima je svih 59 dosadašnjih Top studenata. Certifikat bi im trebao pružiti veliku prednost pri zapošljavanju i daljnjem napredovanju. Također će za Top studente organizirati razna predavanja, te ih pozivati da budu članovi raznih povjerenstava Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙