FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Zaplijenjena veća količina hladnog oružja koje je krijumčario Kinez

BANJA LUKA, , 26. lipnja 2005. (Hina) - Uprava za indirektnooporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine službeno je potvrdila da jevlasnik pošiljke hladnog oružja zaplijenjene početkom prošlog tjedna kineski državljanin Li Hongsheng kojem je dozvola boravka u BiHistekla još 30. travnja 2004. godine.
BANJA LUKA, , 26. lipnja 2005. (Hina) - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine službeno je potvrdila da je vlasnik pošiljke hladnog oružja zaplijenjene početkom prošlog tjedna kineski državljanin Li Hongsheng kojem je dozvola boravka u BiH istekla još 30. travnja 2004. godine.

U kontejneru iz Kine koji je upućen na adresu tvrtke «Hua Din» iz Brčkoga u vlasništvu Li Hongshenga a bio je deklariran kao 'roba široke potrošnje', djelatnici Sektora za sprovođenje carinskih propisa UIO pronašli su oko deset tisuća noževa, tri tisuće metalnih 'boksera', više stotina 'šurikena' i 'nunčaka' kao i druga neprijavljena roba, među kojom, kako se neslužbeno saznaje, i 1,5 kilograma srebra.

Li Hongsheng je u srijedu saslušan u Tužilaštvu BiH i najvjerojatnije će biti optužen za kaznena djela krijumčarenja te lažnog deklariranja i umanjivanja vrijednosti robe, procjenjuju stručnjaci UIO.

Inkriminirani kontejner, koji je iz luke Rijeka preko graničnog prijelaza Izačić iz Hrvatske ušao u BiH, sadržavao je, prema deklaraciji, robu vrijednu oko 7,5 tisuća eura, a nakon zaplijene na carinskome terminalu Tuzla, vrijednost pošiljke je u UIO procjenjena na oko 500 tisuća eura.

Javnost je za ovaj slučaj doznala u četvrtak, kad je glasnogovornica banjalučkog ureda Visokog predstavnika Ljiljana Radetić izvijestila novinare kako je UIO 'ovoga tjedna konfiscirala oružje koje je dopremljeno u BiH' bez iznošenja drugih pojedinosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙