FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen bugarski krijumčar ubojitih kemijskih olovaka

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Bregana uhićenje 47-godišnji Bugarin koji je iz Sofije u Njemačku pokušaoprokrijumčariti 100 komada ilegalno izrađenog vatrenog oružja u oblikukemijske olovke i streljivo za to oružje, izvijestila je danaszagrebačka policija.
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Bregana uhićen je 47-godišnji Bugarin koji je iz Sofije u Njemačku pokušao prokrijumčariti 100 komada ilegalno izrađenog vatrenog oružja u obliku kemijske olovke i streljivo za to oružje, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Hrvatska granična policija je ubojite kemijske olovke i oko 500 komada streljiva pronašla u četvrtak ujutro prilikom redovne kontrole autobusa kojim je 47-godišnji Bugarin krenuo iz Sofije za Dortmund. Ilegalno oružje i streljivo pronađeni su u drvenoj kutiji i plastičnim vrećicama skrivenim ispod odjeće u putnoj torbi osumnjičenog u prtljažniku autobusa.

U zagrebačkoj policiji kažu da je uhićeni oružje i streljivo, koje mu je oduzeto, namjeravao prodati u Njemačkoj.

Osumnjičeni je sinoć priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu uz kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te izbjegavanja carinskog nadzora. Do sada nije bio evidentiran kao počinitelj kaznenih djela u Hrvatskoj, a je li poznat bugarskoj policiji za sada se ne zna jer hrvatska policija još nije dobila nikakve informacije od kolega iz Bugarske.

U zagrebačkoj policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi utvrdili porijeklo ubojitih kemijskih olovaka i drugih osoba uključenih u krijumčarenje i prodaju ilegalnog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙