FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Dva pokušaja ubojstva, napad bajonetom i pijani policajac "revolveraš"

ZAGREB, 25. lipnja 2005. (Hina) - Dva pokušaja ubojstva u naseljuDubrava, napad bajonetom u Sigetu i pucanje pijanog policajca izpištolja u zrak u Gornjoj Bistri najznačajnije su događaji kojima suse jučer morali baviti zagrebački policajci.
ZAGREB, 25. lipnja 2005. (Hina) - Dva pokušaja ubojstva u naselju Dubrava, napad bajonetom u Sigetu i pucanje pijanog policajca iz pištolja u zrak u Gornjoj Bistri najznačajnije su događaji kojima su se jučer morali baviti zagrebački policajci.

Prvi pokušaj ubojstva u Dubravi dogodio se oko 10,30 sati u Dravskoj ulici. Naime, dvojica 28-godišnjaka dovezli su se u "BMW-u" osječkih tablica do obiteljske kuće 52-godišnjaka. Između njega i jednog od 28-godišnjaka ubrzo je došlo do svađe i vrijeđanja, a u jednom trenutku vlasnik je iz pištolja "Mauser", za koji nema dozvolu, ispalio hitac prema 28-godišnjaku. Metak na sreću nije pogodio metu, već je probio vjetrobransko staklo automobila u kojem je kao suvozač sjedio drugi 28-godišnjak.

Policija je svu trojicu privela, a nakon kriminalističke obrade 52-godišnjaka je privela istražnom sucu zbog pokušaja ubojstva, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Drugi pokušaj ubojstva zabilježen je sinoć oko 20 sati u Cuglinima, također u Dubravi, gdje su se u obiteljskoj kući, nakon konzumiranja alkohola potukli 53-godišnjak, njegova 57-godišnja supruga i 56-godišnjak. fizički sukob kulminirao je kada je 53-godišnjak kuhinjskim nožem u leđa ubo drugog muškarca i teško ga ranio.

Nogometni turnir u Gornjoj Bistri sinoć je oko 22,40 sati na svoj način "obogatio" 35-godišnji zagrebački policajac koji je pijan, u vrijeme dok nije bio u službi, iz neutvrđenog razloga iz službenog pištolja ispalio jedan hitac u zrak. Veselog ljubitelja oružja i nogometa pokušao je razoružati 30-godišnji gledatelj, no u u trenutku kada je pokušao iz ruke istrgnuti pištolj ispaljen je još jedan hitac. Pijani policajac na kraju je svladan i priveden u zaprešićku policijsku postaju.

Dvojica 20-godišnjaka sinoć su se oko 20,45 sati potukli u kafiću u Froudeovoj ulici, a sukob se potom nastavio i ispred kafića, gdje je jedan od mladića bajonetom napao drugoga, lakše ga ranivši u stražnjicu. U policiji su ovaj događaj okvalificirali kao pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙