FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapovjednik ruskog vojnog zrakoplovstva optužio SAD za nastavak Hladnog rata

ZAGREB/MOSKVA, 25. lipnja 2005. (Hina) - Glavni zapovjednik ruskogvojnog zrakoplovstva, general Vladimir Mihajlov, optužio je u subotuWashington da sa svoje strane "nije okončao Hladni rat", javile suruske novinske agencije.
ZAGREB/MOSKVA, 25. lipnja 2005. (Hina) - Glavni zapovjednik ruskog vojnog zrakoplovstva, general Vladimir Mihajlov, optužio je u subotu Washington da sa svoje strane "nije okončao Hladni rat", javile su ruske novinske agencije.

"Hladni rat nije završen. Da, on je završen s naše strane, mi zauzimamo miroljubivi stav", rekao je Mihajlov u Engeljsu na jugozapadu Rusije, a prenijela je RIA novosti.

"Što se tiče Amerikanaca, uzevši u obzir što oni sada proizvode, planiraju i čime su sada naoružani, vidi se da takozvani Hladni rat s njihove strane nije završen", istaknuo je general.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u više navrata tijekom obilježavanja 60. obljetnice pobjede nad fašizmom 9. svibnja u Moskvi, kojem je nazočio i američki predsjednik George W. Bush, da se nikada ne smije dopustiti "povratak Hladnog rata".

Mihajlov je također rekao, kako prenosi Interfax, da je Moskva spremna ispaliti svoje rakete na terorističke baze, uključujući i one izvan zemlje. Tu je prijetnju izrekao ruski ministar obrane Sergej Ivanov još u prosincu 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙