FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić predvodio misu za Dan državnosti

ZAGREB, 25. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup, kardinal JosipBozanić predvodio je u subotu na Dan državnosti misu za domovinu ucrkvi sv. Marka, na zagrebačkom Gornjem gradu.
ZAGREB, 25. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu na Dan državnosti misu za domovinu u crkvi sv. Marka, na zagrebačkom Gornjem gradu.

Misi su bili nazočni visoki državni dužnosnici - predsjednik države Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader, zatim članovi Vlade, saborski zastupnici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i drugi.

Kardinal Bozanić u propovijedi je kazao da danas molimo i zahvaljujemo Bogu za domovinu, sve njezine stanovnike, a posebno za one koji su na vlasti, te na osobit način imaju odgovornost za državu.

"Želimo da naša domovina bude zemlja mira, solidarnosti, pravde, međusobnog uvažavanja i siguran dom svima koji u njoj žive. Veseli nas svaki njezin napredak i svaki korak koji vodi sigurnijoj i uspješnijoj budućnosti", kazao je, izmolivši blagoslov i za autocestu Zagreb - Split koja se sutra pušta u promet.

Nadbiskup zagrebački je u propovijedi govorio i o važnosti političara u obnašanju njihovih funkcija, rekavši kako politika ne može biti jedina preokupacija ljudskog djelovanja. Upozorio je na razboritost onih koji su na vlasti, na glas razuma koji, kako je rekao, nikada nije bio tako snažan kao što je iracionalna vika. Naglasio je važnost istinskog političkog morala koji se jedini može oprijeti velikim zavodljivim riječima s kojima se poigrava s ljudima, čovjekom i njegovim mogućnostima.

"Nema dobre politike bez dobrog života i poštenog djelovanja", ustvrdio je Bozanić te dodao da se samo tamo gdje se dobro čini i prepoznaje može očekivati dobar suživot ljudi.

Misno slavlje završilo je himnom Lijepa naša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙