FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 14,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 14,30sati:
ZAGREB, 24. lipnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 14,30 sati:

ZAGREB - Nogometaši Hajduka igrat će protiv mađarskog prvaka Debrecena u 2. pretkolu Lige prvaka, odlučeno je današnjim ždrijebom u sjedištu Uefe u Nyonu. Može se reći da su hajdukovci imali sreće sa ždrijebom. Uoči izvlačenja parova iz Hajduka su poručivali da nikako ne bi željeli dobiti prvaka Europe Liverpool, škotski Celtic, Dinamo Kijev, te moskovski Lokomotiv. No, ne treba zaboraviti prošlogodišnju blamažu, kada su ih u 2. pretkolu Lige prvaka izbacili amateri irskog Shelbournea. Zadovoljstvo ždrijebom istaknuli su predsjednik Hajduka Branko Grgić i sportski direktor Igor Štimac, koji ističu da se neće ponoviti "slučaj Shelbourne". Također, obojica se nadaju da će se Hajduk u prijalznom roku još pojačati. Priželjkuje se povratak Marija Carevića, koji bi trebao nadomjestiti hrvatskog reprezentativca Ivana Leku, koji je otišao u Belgiju.

ZAGREB/VELENJE - Hrvatski bacač kugle Edis Elkasević po treći je puta ove godine srušio državni rekord. Na atletskom mitingu u Velenju, koji je održan u četvrtak navečer, Elkasević je pobijedio s rezultatom 20,94 m, što je za šest centimetra bolje od dosadašnjeg rekorda, kojeg je ostvario 12. lipnja na sveučilišnom prvenstvu SAD-a u Sacramentu. Elkasević je ove sezone iznimno napredovao. Do ove godine najbolji mu je rezultat bio 20,30 m, a onda je 15. svibnja u Nashvilleu kuglu bacio 20,84 m, te je tako srušio 16 godina star hrvatski rekord Zlatana Saračevića (20,81). Elkasević sa daljinom 20,94 m trenutno ima 18. rezultat sezone. No, treba reći da je samo sedam atletičara bacalo dalje od njega. Na listi najboljih ovosezonskih rezultata vodi Amerikanac John Godina sa 22,20 m.

SAN ANTONIO - Košarkaši San Antonio Spursa novi su prvaci NBA lige. U sedmoj, odlučujućoj, utakmici finala doigravanja San Antonio je na domaćem terenu pobijedio Detroit Pistonse 81:74, te je tako okončao finalnu seriju sa 4:3 u pobjedama. San Antoniju je to treći naslov prvaka. Slavili su i 1999. te 2003. godine.

RIO DE JANEIRO - U prvoj utakmici polufinala južnoameričkog nogometnog Libertadores kupa brazilski Atletico Paranaense je na svom terenu pobijedio meksičku Guadalajaru 3:0. Strijelci su bili Aloisio (22), Fernandinho (44) i Fabricio (78). Uzvrat se igra 30. lipnja u Meksiku. U srijedu je u prvom polufinalu Sao Paulo dobio River Plate 2:0.

ATENA - Kapetan grčke nogometne reprezentacije, Theodoros Zagorakis (34) karijeru će nastaviti u domovini u redovima PAOK-a. Dosadašnji vezni igrač Bologne ne želi više igrati u talijanskom klubu jer je Bologna ispala iz Serie A u B.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙