FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grgić: neka Cvrtila pokaže obrazloženje svoje ostavke

ZAGREB,24. lipnja(Hina) - Član Vijeća za nadzor sigurnosnih službiZoran Grgić pozvao je danas bivšeg predsjednika Vijeća Vlatka Cvrtiluda javnosti pokaže obrazloženje ostavke na mjesto predsjednikaVijeća.
ZAGREB,24. lipnja(Hina) - Član Vijeća za nadzor sigurnosnih službi Zoran Grgić pozvao je danas bivšeg predsjednika Vijeća Vlatka Cvrtilu da javnosti pokaže obrazloženje ostavke na mjesto predsjednika Vijeća.

Kad već '91., Cvrtila nije imao dovoljno hrabrosti da sudjeluje u Domovinskom ratu, neka sada ne bude kukavica i neka javnosti dade obrazloženje ostavke, rekao je Grgić na konferenciji za novinare.

Grgić je, naime, reagirao na nedavnu Cvrtilinu izjavu za Večernji list da je ostavku dao 'upravo zato što je shvatio da u POA-i skrivaju snimku razgovora s novinarkom Helenom Puljiz te da je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost imao temelja za daljnju istragu'.

Cvrtila nije Vijeću dao nikakve informacije da u POA-i skrivaju snimku razgovora, naglasio je Grgić.

"Uvaženi je teoretičar", tvrdi, ostavku podnio nakon njegove izjave da je neovlašteno, tendenciozno i netočno istupao vezano uz predstavku novinarke Puljiz.

Grgić navodi da se Puljiz prvotno telefonski obratila Cvrtili, ne Vijeću, da ju je Cvrtila primio na razgovor, a da je o tome Vijeće obavijestio tek naknadno, a sadržaj razgovora ostao je nepoznat.

Navodeći da Vijeće stalno prakticira da sa strankama razgovaraju barem dva ili više njegovih članova u Hrvatskom saboru, Grgić kaže da Cvrtila do danas nije objasnio zašto je od uobičajene prakse odstupio baš u slučaju Puljiz.

Cvrtili, kojeg naziva "uvaženim teoretičarem ONO i DSZ-a" spočitava i da je nakon prispjeća predstavke Puljiz otputovao u Maleziju i nije nazočio radu Vijeća, da se vratio baš na dan izglasavanja zaključaka, da nije nazočio nadzoru POA-e centra i ureda Zagreb, da nije temeljito pregledao primarnu dokumentaciju, niti pogledao spornu sobu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙