FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuzi piju sve više čaja

PARIZ, 26. svibnja 2005. (Hina) - Čudo se dogodilo: dok Englezi sveviše zanemaruju čaj, Francuzi ga sve više prihvaćaju, ali baš kao ikad je riječ o vinu, traže "pravu berbu", odnosno originalne čajeve.
PARIZ, 26. svibnja 2005. (Hina) - Čudo se dogodilo: dok Englezi sve više zanemaruju čaj, Francuzi ga sve više prihvaćaju, ali baš kao i kad je riječ o vinu, traže "pravu berbu", odnosno originalne čajeve.

Sve više čajana niče u Parizu i ostalim francuskim gradovima, a uvoz čaja ne prestaje rasti. No, Francuzi preziru čaj iz vrećice i traže vrhunski čaj s najboljih indijskih, kineskih, japanskih ili čak afričkih plantaža.

Za prave ljubitelje, čaj se pretvara u umjetnost življenja, proizvod u kojemu se uživa, koristan za zdravlje i vitku liniju, odličan napitak za pauzu. Ipak, ljudi koji žive pod pritiskom više vole kavu.

U usporedbi s britanskim tržištem, francusko je još vrlo malo: Francuzi troše 250 grama čaja na godinu po osobi, za razliku od Britanaca koji troše u prosjeku dva kilograma.

U Francuskoj, tako barem tvrde trgovci, postoje dvije vrste potrošača čaja: mladi koji paze na zdravlje i vole zeleni čaj koji sadrži antioksidanse i pravi ljubitelji čaja koji traže kvalitetan i rijedak čaj.

U jednoj od najskupljih pariških trgovina, kod Fauchona, kilogram kineskoga Dung Ding čaja košta 320 eura. No, oni koji, poput ljubitelja vina, traže "pravu berbu", platili bi i više.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙