FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski vjerski vođa vjeruje u regularnost glasovanja i poziva na birališta

TEHERAN, 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Iranski vrhovni vođa ajatolahAli Khamenei pozvao je u petak Irance da masovno glasuju u drugomkrugu predsjedničkih izbora te kazao da ima povjerenja da će izboribiti regularni, usprkos sumnjama u lažiranje koje su pratile prvikrug.
TEHERAN, 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei pozvao je u petak Irance da masovno glasuju u drugom krugu predsjedničkih izbora te kazao da ima povjerenja da će izbori biti regularni, usprkos sumnjama u lažiranje koje su pratile prvi krug.

"Zahtijevam od dužnosnika i organa koji nadziru izbore da zaštite glasovanje, da izbroje glasove i objave ih neutralno i bez umiješanosti onih koji su im bliski", izjavio je svemoćni prvi čovjek Irana na državnoj televiziji nakon što je i sam glasovao neposredno nakon otvaranja birališta.

Ustvrdio je da nije podržavao nijednog od dva kandidata - ni umjerenog Akbara Hašemija Rafsandžanija ni ultrakonzervativnog Mahmuda Ahmadinežada. Nagađanja prema kojima je skloniji drugom "dolaze iz inozemstva", kazao je on.

"Jedino je Bogu poznat moj glas, a čak ni moji bližnji ne znaju za koga sam glasovao prošlog tjedna".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙