FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božo Ljubić sumnja u regularnost izbora Čovića za predsjednika HDZ BiH

MOSTAR, 4. lipnja 2005. (Hina) - Protukandidat Dragana Čovića zapredsjednika HDZ BiH Božo Ljubić kasno u subotu navečer u Mostaru jeizrazio sumnju u regularnost Čovićeva izbora za novog stranačkogpredsjednika, te je najavio da će uložiti prigovor.
MOSTAR, 4. lipnja 2005. (Hina) - Protukandidat Dragana Čovića za predsjednika HDZ BiH Božo Ljubić kasno u subotu navečer u Mostaru je izrazio sumnju u regularnost Čovićeva izbora za novog stranačkog predsjednika, te je najavio da će uložiti prigovor.

Ljubić je izjavio kako je pouzdano utvrdio postojanje jednog ispisa glasača na kojem je ime barem jedne osobe, a koja uopće nije bila na saboru HDZ BiH na kojem je Čović izabran za stranačkog predsjednika.

"Osim toga, u ispisu smo pronašli oko 67 matičnih brojeva bez imena, odnosno bez potpisa glasača", rekao je Ljubić.

On je ustvrdio kako je cjelokupni izborni proces na saboru HDZ BiH kontrolirao Dragan Čović i njemu bliski ljudi.

Po Ljubićevim riječima ishod izbora predsjednika HDZ BiH i sve ono što se događalo na stranačkome saboru "loša je poruka hrvatskome narodu i Europi i mogla bi imati vrlo negativne posljedice na hrvatski narod u predstojećim procesima".

Ljubić je kazao kako će njegovi daljnji postupci ovisiti od odgovora na prigovor koji će uputiti Povjerenstvu za glasovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙