FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: troje novine zabranjene zbog članaka o lažiranju izbora

TEHERAN, 20. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Iranski pravosudni organiprivremeno su u ponedjeljak zabranili izlaženje triju novina uTeheranu koje su objavile članke o navodnim nepravilnostima upredsjedničkim izborima.
TEHERAN, 20. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Iranski pravosudni organi privremeno su u ponedjeljak zabranili izlaženje triju novina u Teheranu koje su objavile članke o navodnim nepravilnostima u predsjedničkim izborima.

Državna novinska agencija IRNA prenosi da su zabranjena tri reformistička dnevna lista Aftabe Yazd, Eqbal i Etemad prema izravnom nalogu Ureda državnog odvjetnika.

Listovi su u svojim neobjavljenim izdanjima u ponedjeljak tiskali pismo klerikalnog kandidata Mehdia Karrubia upućeno vrhovnom vjerskom vođi Ajatolahu Ali Khamneiu o namještanju izbornih listića.

Neočekivani izborni uspjeh tvrdolinijaškog kandidata Mahmouda Ahmadia-Nejada potaknuo je nagađanja u iranskim političkim krugovima da su paravojni Revolucionarni čuvari i konzervativno Vijeće čuvara manipulirali glasovanjem na izborima u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙