FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Licitarskog srca" u osječkom HNK-u

OSIJEK,23. lipnja(Hina) - U osječkom Hrvatskome narodnom kazalištu(HNK) večeras je izvedena posljednja premijera u 98. sezoni ovekazališne kuće - balet u tri slike "Licitarsko srce" KrešimiraBaranovića, u režiji Svebora Sečaka.
OSIJEK,23. lipnja(Hina) - U osječkom Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) večeras je izvedena posljednja premijera u 98. sezoni ove kazališne kuće - balet u tri slike "Licitarsko srce" Krešimira Baranovića, u režiji Svebora Sečaka.

Redatelj Sečak ujedno je i autor koreografije, a u predstavi je sudjelovala cjelokupna baletna skupina osječkoga HNK-a te polaznici 3. razreda Odjela za klasični balet osječke Glazbene škole Franje Kuhača, uz pratnju orkestra ovoga kazališta.

Zamjenik intendanta osječkoga HNK-a Božidar Šnajder ocijenio je kako je riječ o povratku baleta na osječku kazališnu scenu nakon četiri desetljeća i projektu koji je od iznimnoga značaja za budućnost i profesionalizaciju ovoga umjetničkog izričaja u osječkome HNK-u..

Redatelj Sečak prvi je puta radio koreografiju na "Licitarskom srcu" 1998. godine, u baletnoj skupini "Croatia", a večeras je u osječkome HNK-u, po prvi puta gostovao kao koregoraf.

Okrestrom je na premijernoj predstavi dirigirao Mladen Tutavac, autorica kostimografije je Mandica Lernic, a scenografkinja Dinka Jeričević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙