FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima

ŠIBENIK, 4. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu Devetoga nacionalnogsavjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se održava uŠibeniku, danas su dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima u osamkategorija.
ŠIBENIK, 4. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu Devetoga nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se održava u Šibeniku, danas su dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima u osam kategorija.

Najboljom u kategoriji malog poduzetnika proglašena je tvrtka "Troha - Dil" d.o.o. iz Bjelovara, koja se bavi proizvodnjom građevne stolarije (prozora i vrata). Ukupni prihod tvrtke lani je premašio 28 milijuna kuna, a proizvodnja se u prva tri mjeseca ove godine povećala 85 posto.

Nagradu za najboljega srednjeg poduzetnika dobila je tvrtka "Girk Kalun" iz Drniša, a za najboljeg mladog poduzetnika tvrtka "Malagić" d.o.o. iz Gunje.

Za najbolju poduzetnicu izabrana je Asja Kermek, direktorica tvrtke "Panex - Mix" iz Čakovca, a nagradu za najboljega malog izvoznika osvojila je tvrtka "Pergament" d.o.o. iz Bjelopolje-Korenice.

U kategoriji za najboljega srednjeg izvoznika nagradu je dobila tvrtka "Kostel promet" d.o.o. iz Pregrade, a za najinventivnijeg poduzetnika izabran je Slavko Ožegović, direktor tvrtke "OMV - Ventil" d.o.o. iz Zagreba.

Najboljom poduzetničkom zonom proglašena je gospodarska zona "Podi" - Dugopolje, smještena uz rotor "Podi" na autocesti Zagreb - Split, te nedaleko od čvora Dugopolja. U zoni je 86 investitora, od kojih je 28 izgradilo objekte. Gradi se na 23 poduzetničke parcele, a devetero investitora traži građevnu dozvolu.

Uz gospodarsku zonu "Podi" je i poduzetnička zona "Krč", koja već ima 19 investitora i sedam izgrađenih gospodarskih objekata, a u objema je zaposleno 570 ljudi.

Svi nagrađeni osvojili su po 20 tisuća kuna.

Na dvodnevnome Devetom nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je počelo jučer, okupilo se oko 800 sudionika, a razgovarali su o temema kao što su povezivanje znanosti i proizvodnje, stvaranje prepoznatljivih brandova, udruživanje poduzetnika u tzv. clustere te ispunjavanje gospodarskih preduvjeta za pristupanje Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙