FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malezija: zabrana okrutnim poslodavcima da zapošljavaju strance

KUALA LUMPUR, 22. lipnja 2005. (Hina/DPA) - U pokušaju da suzbijemaltretiranje stranih radnika, Malezija je upozorila lokalneposlodavce da ne zlostavljaju svoje radnike, navodi se u novinskimizvješćima u srijedu.
KUALA LUMPUR, 22. lipnja 2005. (Hina/DPA) - U pokušaju da suzbije maltretiranje stranih radnika, Malezija je upozorila lokalne poslodavce da ne zlostavljaju svoje radnike, navodi se u novinskim izvješćima u srijedu.

Ministar unutarnjih poslova Azmi Khalid izjavio je da će poslodavcima, za koje se utvrdi da su okrutni prema djelatnicima, biti zabranjeno zapošljavati strance.

"Poslodavci imaju odgovornost prema svojim radnicima, uključujući strane radnike. Okrutnost i zlostavljanje je neprihvatljivo", rekao je Khalid, a prenio dnevnik Star.

"Zabranit ćemo svim poslodavcima, za koje se dokaže da su okrutni i da zlostavljaju i ponižavaju svoje radnike, da zaposle nove strane radnike".

Azmi je reagirao na slučaj jednoj Indijca koji je umro od žute groznice nakon što ga je poslodavac držao zaključanim dva tjedna u jednom hostelu s još 400 indijskih radnika u južnoj državi Johor.

U Maleziji živi više od milijun stranih radnika, i legalnih i ilegalnih, koji uglavnom dolaze iz susjedne Indonezije, Filipina i Indije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙