FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brojna djeca zlostavljana po indonezijskim domovima

JAKARTA, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Indonezijska vlada ignorirarašireno fizičko i psihičko zlostavljanje stotina djevojčica koje kaopomoćnice rade po kućama diljem zemlje, objavio je u ponedjeljak HumanRight Watch.
JAKARTA, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Indonezijska vlada ignorira rašireno fizičko i psihičko zlostavljanje stotina djevojčica koje kao pomoćnice rade po kućama diljem zemlje, objavio je u ponedjeljak Human Right Watch.

U izvješću HRW-a na 74 stranice navodi se da su neka ispitana djeca rekla kako im je uskraćivana hrana i voda, te da su ih poslodavci tukli i silovali.

Ta skupina za zaštitu ljudskih prava sa sjedištem u New Yorku također je razgovarala s indonezijskim dužnosnicima koji su svjesni postojanja nasilja, no smatraju da je riječ o ograničenom broju slučajeva pa stoga nije nužna značajna vladina intervencija.

HRW u izvješću ističe da je reakcija vlasti na nasilje nad djecom u velikoj suprotnosti s reakcijom na loše postupanje prema indonezijskim radnicima u Maleziji, Singapuru i Bliskom istoku.

Nasilje u obitelji prisutno je u nizu zemalja jugoistočne Azije te u Hong Kongu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙