FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: preminuo fotoreporter "Slobodne Dalmacije" Milo Kovač

DUBROVNIK, 21. lipnja 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danas u 51. godiniživota iznenada preminuo dugogodišnji fotoreporter "SlobodneDalmacije" Milo Kovač.
DUBROVNIK, 21. lipnja 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danas u 51. godini života iznenada preminuo dugogodišnji fotoreporter "Slobodne Dalmacije" Milo Kovač.

Rođen je 24. siječnja 1955. u Grmljanima u trebinjskoj općini, a pozornost je privukao još svojim prvim fotoreporterskim radovima 1979.

U dubrovačkom dopisništvu "Slobodne Dalmacije" radi neprekidno od veljače 1985., a fotografije je objavljivao u više novina i časopisa. Više puta je nagrađivan, a posebno je priznanje dobio 1997., kad mu je dodijeljena nagrada Hrvatskoga novinarskog društva za najbolju fotoreportažu o nesreći američkoga zrakoplova pokraj Dubrovnika. Najviše će ostati upamćene njegove fotografije iz doba srbo-crnogorske agresije i razaranja Dubrovnika, koje su obišle cijeli svijet i dijelom su brojnih fotomonografija i fotodokumentacijskih arhiva.

Također u bogatu Kovačevu fotoreporterskom stvaralaštvu ostat će zabilježena i dugogodišnja profesionalna suradnja s Dubrovačkim ljetnim igrama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙