FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

F1: Newey i Head nisu krivi za Senninu smrt

BOLOGNA, 27. svibnja 2005. (Hina/STA) - nedavno se navršilo točno 11godina od tragične smrti brazilskog vozača Ayrtona Senne, a u petak jeprizivni sud u Bologni oslobodilo optužbi za ubojstvo iz nehatanegdašnjeg šefa momčadi Williamsa Adriana Neweya.
BOLOGNA, 27. svibnja 2005. (Hina/STA) - nedavno se navršilo točno 11 godina od tragične smrti brazilskog vozača Ayrtona Senne, a u petak je prizivni sud u Bologni oslobodilo optužbi za ubojstvo iz nehata negdašnjeg šefa momčadi Williamsa Adriana Neweya.

Sud je optužbi oslobodio i tadašnjeg tehničkog direktora Patricka Heada.

Tužitelj Rinaldo Rosini je uzalud pokušavao dokazati da su Newey, koji sada radi u McLarenu, i Head odgovorni za kvar na upravljačkom mehanizmu Sennina bolida, što je dokazano izravno prouzročilo izlijetanje na zavoju Tamburello, udar u betonski zid i Senninu smrt.

Heada i Neweya je talijanski sud oslobodio još 1997., no ta presuda je poništena zbog proceduralnih pogrešaka. Na prizivnom sudu je 2003. ponovno otvoren slučaj. Neweyevi odvjetnici su tvrdili da njihov klijent ne može odgovarati za greške na upravljačkom mehanizmu, dok je Headova obrana počivala na tvrdnji da je kvar zapravo nastao poslije nereće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙