FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kiše u Brazilu uzrokovale smrt 28 ljudi, na tisuće napustile domove

SAO PAULO, 5. lipnja 2005. (Hina) - Prolomi oblaka koji su pogodilisjeveroistočni Brazil prethodna tri dana uzrokovali su smrt najmanje28 ljudi, a gotovo 31.000 ih je moralo napustiti domove, objavili supredstavnici civilne zaštite u subotu.
SAO PAULO, 5. lipnja 2005. (Hina) - Prolomi oblaka koji su pogodili sjeveroistočni Brazil prethodna tri dana uzrokovali su smrt najmanje 28 ljudi, a gotovo 31.000 ih je moralo napustiti domove, objavili su predstavnici civilne zaštite u subotu.

Najviše smrtnih slučajeva uzrokovale su bujice blata i poplave u brazilskoj državi Pernambuco, 2.000 kilometara sjeveroistočno od Sao Paula, rekli su dužnosnici.

Gotovo 300 kuća je srušeno ili ih je odnijela voda, a više od 1.300 kuća je oštećeno. Stanovnici koji su ostali bez krova nad glavom smješteni su u školama, sportskim dvoranama i drugim javnim objektima.

U glavnom gradu države Recifeu od srijede je napadalo 23 centimetara kiše. Količina padalina se smanjuje, no očekuje se da će kiša padati najmanje do ponedjeljka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙