FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija protiv dječje paralize u jednom danu cjepi više milijuna djece

DŽAKARTA, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Više od pet milijuna djececijepit će se u utorak protiv dječje paralize na zapadu indonezijskogotoka Jave, u pokušaju zaustavljanja širenja virusa, objavio je uponedjeljak UNICEF.
DŽAKARTA, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Više od pet milijuna djece cijepit će se u utorak protiv dječje paralize na zapadu indonezijskog otoka Jave, u pokušaju zaustavljanja širenja virusa, objavio je u ponedjeljak UNICEF.

Ukupan broj djece obuhvaćen kampanjom iznosi 6,4 milijuna, od čega bi 80 do 90 posto trebalo primiti cjepivo samo u utorak.

Ostatak cijepljenja obavit će se u srijedu i sljedećih dana posjetom udaljenim zonama, objasnio je jedan dužnosnik UNICEF-a.

Četrnaestero djece zarazilo se dječjom paralizom u Indoneziji, nakon desetljeća odsustva bolesti, objavio je WHO tijekom svibnja.

Virus je možda došao iz Saudijske Arabije koja je pogođena zarazom iz Nigerije. Virus su možda unijeli indonezijski hodočasnici po povratku iz islamskih svetišta u Meki ili radnici emigranti.

Virus dječje paralize većinom pogađa malu djecu. Napada živčani sustav, izazivajući paralizu, mišićnu atrofiju i ponekad smrt zbog respiratornih problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙