FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štimac Radin u Strasbourgu na sastanku o ravnopravnosti spolova

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Predstojnica Ureda za ravnopravnostspolova Helen Štimac Radin sudjelovat će od srijede do petka na 32.sastanku Upravnog odbora za ravnopravnost žena i muškaraca VijećaEurope u Strasbourgu, priopćio je u utorak hrvatski Sabor.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Helen Štimac Radin sudjelovat će od srijede do petka na 32. sastanku Upravnog odbora za ravnopravnost žena i muškaraca Vijeća Europe u Strasbourgu, priopćio je u utorak hrvatski Sabor.

Uz pripreme za održavanje 6. Europske ministarske konferencije o ravnopravnosti spolova u lipnju 2006. u Stockholmu, tijekom dvodnevnog zasjedanja će se, među ostalim, raspravljati i o ulozi muškaraca i žena u mirnom rješavanju sukoba i izgradnji mira, Konvenciji VE protiv trgovanja ljudima, aktivnostima u području uravnotežene participacije žena i muškaraca u političkom i javnom životu, zaštiti žena od nasilja, različitim aspektima uvođenja rodno osviještene politike i zaključcima stručnjaka o standardima i mehanizmima provođenja ravnopravnosti spolova u zemljama članicama.

Odbor će se informirati i o Deklaraciji i akcijskom planu 3. summita Vijeća Europe održanog u svibnju u Varšavi, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙