FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korisnici kreditnih kartica nemaju razloga za zabrinutost

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Korisnici kreditnih kartica nemajurazloga za zabrinutost
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Korisnici kreditnih kartica nemaju razloga za zabrinutost

HINA - Financijski servis

Korisnici kreditnih kartica u Hrvatskoj nemaju razloga za zabrinutost zbog hakerske provale u bazu podataka tvrtke Card Systems Solutions (CSS), a problema bi mogli eventualno imati samo oni koji su kupovali putem interneta koristeći usluge CSS-a, poručuju iz Odbora za kartično poslovanje Hrvatske udruge banaka (HUB).

Prema informacijama Master Internationala i FBI-ja, nepoznati hakeri provalili su u bazu podataka CSS-a, koja obrađuje transakcije za trgovačke kuće i financijske institucije, te doveli u pitanje sigurnost bankovnih računa gotovo 40 milijuna korisnika kartica Visa, Master Card i American Express diljem svijeta.

Riječ je o provali u procesorski sklop koji obavlja transakcije bez fizičkog prisustva kartica, odnosno putem interneta, kažu u HUB-u te dodaju da je u tijeku ispitivanje nalaze li se među milijunima podataka o karticama i neki koji se odnose na hrvatske korisnike.

Ako tih podataka ima, odnosno ako je netko plaćao karticom putem interneta koristeći usluge CSS-a i na popisu je 40 milijuna ugroženih korisnika, banka će mu izdati zamjensku karticu, a dosadašnji račun blokirati, kažu iz HUB-a.

Ako su pak u pitanju debitne kartice, opasnost uopće ne postoji jer za njihovo korištenje treba znati osobni identifikacijski broj (PIN), dodaju stručnjaci Hrvatske udruge banaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙