FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUB: korisnici kreditnih kartica nemaju razloga za zabrinutost

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Korisnici kreditnih kartica uHrvatskoj nemaju razloga za zabrinutost zbog hakerske provale u bazupodataka tvrtke Card Systems Solutions (CSS), a problema bi moglieventualno imati samo oni koji su kupovali putem interneta koristećiusluge CSS-a, poručuju iz Odbora za kartično poslovanje Hrvatskeudruge banaka (HUB).
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Korisnici kreditnih kartica u Hrvatskoj nemaju razloga za zabrinutost zbog hakerske provale u bazu podataka tvrtke Card Systems Solutions (CSS), a problema bi mogli eventualno imati samo oni koji su kupovali putem interneta koristeći usluge CSS-a, poručuju iz Odbora za kartično poslovanje Hrvatske udruge banaka (HUB).

Prema informacijama Master Internationala i FBI-ja, nepoznati hakeri provalili su u bazu podataka CSS-a, koja obrađuje transakcije za trgovačke kuće i financijske institucije, te doveli u pitanje sigurnost bankovnih računa gotovo 40 milijuna korisnika kartica Visa, Master Card i American Express diljem svijeta.

Riječ je o provali u procesorski sklop koji obavlja transakcije bez fizičkog prisustva kartica, odnosno putem interneta, kažu u HUB-u te dodaju da je u tijeku ispitivanje nalaze li se među milijunima podataka o karticama i neki koji se odnose na hrvatske korisnike.

Ako tih podataka ima, odnosno ako je netko plaćao karticom putem interneta koristeći usluge CSS-a i na popisu je 40 milijuna ugroženih korisnika, banka će mu izdati zamjensku karticu, a dosadašnji račun blokirati, kažu iz HUB-a.

Ako su pak u pitanju debitne kartice, opasnost uopće ne postoji jer za njihovo korištenje treba znati osobni identifikacijski broj (PIN), dodaju stručnjaci Hrvatske udruge banaka.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙