FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehun o opasnostima od hackerskih upada

ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Glasnogovornik Ministarstvaunutarnjih poslova Zlatko Mehun, komentirajući današnji medijski napisda hackerski upad u jednu američku kartičnu tvrtku može ugroziti ihrvatske korisnike kartica, rekao je kako nijedan sustav nije imun odupada, no mala je vjerojatnost da se takav slučaj i dogodi kod nas.
ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun, komentirajući današnji medijski napis da hackerski upad u jednu američku kartičnu tvrtku može ugroziti i hrvatske korisnike kartica, rekao je kako nijedan sustav nije imun od upada, no mala je vjerojatnost da se takav slučaj i dogodi kod nas.

Prema informacijama Master Internationala i FBI-ja, nepoznati hackeri, po pisanju nekih medija, provalili su u bazu podataka američke tvrtke "Card Systems Solutions", koja obrađuje transakcije za trgovačke kuće i financijske institucije, te doveli u pitanje sigurnost bankovnih računa gotovo 40 milijuna korisnika kartica Visa, Master Card i American Express diljem svijeta.

Zlatko Mehun rekao je za Hinu da hrvatske banke imaju zaštitne sustave od upada, i one prve reagiraju, a MUP reagira nakon dojave banaka.

Iako u nas nema novih slučajeva prijevara u kartičnom poslovanju, MUP se priprema i oprema i za suzbijanje takvog oblika kriminala, istaknuo je Zlatko Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙