FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na zagrebačkom koncertu Bijelog dugmeta očekuje se 70.000 ljudi

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Na zagrebačkom koncertu Bijelogdugmeta 22. lipnja na maksimirskom stadionu očekuje se 70.000 ljudi,pa će to biti najveći stadionski rock-koncert što ga je ikada u naspriredila neka skupina, rekao je danas organizator koncerta VladimirMihaljek Miha na konferenciji za novinare na maksimirskom stadionu.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Na zagrebačkom koncertu Bijelog dugmeta 22. lipnja na maksimirskom stadionu očekuje se 70.000 ljudi, pa će to biti najveći stadionski rock-koncert što ga je ikada u nas priredila neka skupina, rekao je danas organizator koncerta Vladimir Mihaljek Miha na konferenciji za novinare na maksimirskom stadionu.

Jedan od trojice pjevača Bijelog dugmeta Alen Islamović rekao je da će Bijelo dugme u Zagrebu, kao i na koncertu u Sarajevu nastupiti u punom sastavu.

Na dan koncerta stadion u Maksimiru otvorit će se za publiku u 16 sati. Organizatori su zamolili posjetitelje da na stadion počnu dolaziti već iza 16 sati i da na ulaznicama provjere smjer ulaska, kako bi se smanjila gužva. Na stadion će moći ući iz četiri smjera - iz Maksimirske kod spomenika, iz Maksimirske kod ZOO-a, s juga iz Budakove i jugoistočno iz Jakićeve.

Kako bi se spriječilo unošenje alkohola, neće se smjeti unositi nikakva hrana ni piće, plastična ili metalna ambalaža, čak ni mineralna voda. Piće i hrana će se prodavati na stadionu.

Bit će strogo zabranjeno unositi kišobrane, oružje, narkotike i video kamere. Dozvoljeno je unijeti mobitele i amaterske foto aparate.

Oko stadiona neće biti dozvoljeno parkiranje. Od 14 sati 22. lipnja do tri sata 23. lipnja, za će promet biti zatvorene Maksimirska i Budakova ulica.

Kako bi se smanjila gužva, Zagrepčani se mole da na koncert dođu pješice ili gradskim prijevozom, a ZET će pojačano voziti u smjeru Maksimira.

U organizaciju je uključeno nekoliko tisuća ljudi. Iz zaštitarske tvrtke Sokol Marić angažirano je 750 čuvara.

Direktor za sigurnost "Dinama" Ivo Posilović zamolio je posjetitelje da poštuju redare i njihove pomagače.

Za koncert je akreditirano više od 700 novinara, fotoreportera i televizijskih ekipa iz Hrvatske i drugih zemalja.

Sarajevsko Bijelo dugme, jedan od najpopularnijih rock sastav u bivšoj Jugoslaviji prvi puta nakon 15 godina organizira tri koncerta. U Sarajevu je održan 15. lipnja, u Zagrebu će biti 22. lipnja, a nakon toga 28. lipnja u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙