FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ocjenjivački sud 12. festivala glumca dodijelio nagrade; uručenje večeras

VINKOVCI,23. svibnja 2005.(Hina) - Najboljom predstavom u cjelini naovogodišnjem, 12. festivalu glumca, ocjenjivački sud je proglasiopredstavu "Svoga tela gospodar" Slavka Kolara u izvedbi Kazališta"Komedija" iz Zagreba, priopćeno je danas iz Press centra Festivalaglumca.
VINKOVCI,23. svibnja 2005.(Hina) - Najboljom predstavom u cjelini na ovogodišnjem, 12. festivalu glumca, ocjenjivački sud je proglasio predstavu "Svoga tela gospodar" Slavka Kolara u izvedbi Kazališta "Komedija" iz Zagreba, priopćeno je danas iz Press centra Festivala glumca.

Festival glumca završava večeras uručivanjem nagrada za najbolju predstavu i najbolje glumce.

Nagrade za najbolje ženske uloge Ocjenjivački sud dodijelio je Vanji Čirić za ulogu Rože u predstavi "Svoga tela gospodar" i Anji Šovagović-Despot za ulogu Žene u predstavi "Prije sna" Lade Kaštelan u izvedbi Dramskog kazališta "Gavella" Zagreb.

Nagrade za najbolju mušku ulogu dodijeljene se Draganu Despotu za ulogu Doktora u predstavi "Na rubu pameti" Miroslava Krleže Scene "Strozzi" HNK Zagreb u suradnji s Maticom hrvatskom i Drašku Zidaru za ulogu Eddyja u predstavi "Gagarinov prečac" Gregorya Burkea u izvedbi Kazališta Virovitica.

Odlukom ocjenjivačkog suda najboljom mladom glumicom do 28 godina proglašena je Renata Sabljak za ulogu Marice u "Svoga tela gospodar" i Male Do u "Čarobnoj flauti" Sunnya Suninskog Gradskog kazališta "Žar ptica" iz Zagreba.

U ocjenjivačkom sudu Festivala su Božidarka Frait, Josip Bobi Marotti i Siniša Popović. Izbornica 19 predstava koje su odigrane na ovogodišnjem Festivalu je Anja Šovagović-Despot, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙